Régiség felvásárlás, antik tárgy vétel

Antik tárgyak, régiségek felvásárlása készpénzért!

Régiség felvásárlás, antik tárgy vétel

Antik régiség felvásárlás kiemelt áron. Festmény, Herendi és más porcelán, bútor, használati tárgyak, üvegek régi pénzek és más régiségek felvásárlása.

Friss topikok

Hasznos oldalak

Régiség, hagyaték felvásárlás Miskolcon és környékén

2016.03.15. - antikos Szólj hozzá!

regiseg-felvasarlas-miskolc-01.jpg

 

Mindenféle régiséget vásárolok gyűjteménybe, főként Miskolcon és a környező településeken kiemelt áron. A kiszállás ingyenes, akár teljesen hagyaték sem akadály, keressen bizalommal!

 

Szinte bármilyen régi vagy antik darab szóba jöhet, az állapot nem számít, lehet használt, törött, koszos, ócska vagy hiányos. Néhány példa, hogy miket keresek:

 

 • festmények
 • porcelánok
 • régi üvegtárgyak
 • kerámiák
 • egyéb régi dísztárgyak, vitrintárgyak
 • régi használati eszközök (daráló, mozsár, mérleg, stb.)
 • bútorok
 • antik könyvek
 • régi pénzek, bélyegek, iratok
 • katonai relikviák, kitüntetések, fegyverek
 • lámpák, csillárok
 • és bármilyen egyéb régiség

 

Bármilyen eladó régisége van, írjon az alábbi elérhetőségen:

 

 • Email: miskolciantik@gmail.com

 

Képet is küldhet régi tárgyairól, és mindenképpen írja meg hogy hol találhatók, melyik településen!

A régiségek típusai

2016.02.29. - antikos Szólj hozzá!

A régiségek sokfélék lehetnek, koruk szerint is, de főleg típusuk, funkciójuk szerint. Bármilyen típusú régiséggel foglalkozzon is az ember, jó, ha kezdetben csak egy, legfeljebb két kategóriában kezd el gyűjteni, mert hosszú évek szükségesek ahhoz, hogy szakértőjévé váljon egy-egy területnek.

regisegek.jpg

A kategorizálás történhet kor szerint, például emlékek gyűjtése az első világháborúból, vagy a másodikból, a 48-49-es szabadságharc korából vagy az 50-es évekből, de választhatjuk akár az Árpád-kort is érdeklődésünk középpontjául, bár akkor aligha lesz számottevő gyűjteményünk. Gyakoribb a tárgyak típusai szerinti felosztás, általában ez alapján tudunk eligazodni a webáruházak kínálatában is. A könyvek, a bélyegek és a pénzérmék gyűjtése nagy elhivatottságot és viszonylag jó anyagi hátteret igényel. Ezek a területek jellemzően nem is tartoznak a szűkebb értelemben vett régiséggyűjtés körébe, a régi könyvekkel antikváriumok foglalkoznak, az érméknek külön tudománya van, a numizmatika.

Régiség és hagyaték felvásárlása

2015.11.16. - antikos Szólj hozzá!


Eladó régiségek, vagy akár teljes hagyaték esetén érdemes szakemberhez fordulni, aki segít felmérni a tárgyak értékét, és akár meg is vásárolja azokat.

regiseg-felvasarlas-hagyatek-antik.jpg

Nem mindegy azonban, hogy kihez fordulunk. A legjobb az, ha olyat személyt sikerül találni, aki gyűjti is a régiségeket, és nem csak kereskedéssel foglalkozik, hiszen ebben az esetben magasabb árat kaphatunk az eladóvá vált tárgyainkért. A RégiségNet.hu-t például egy olyan régiséggyűjtő szerkeszti a szabadidejében, aki felvásárlással is foglalkozik.

Antik írógépek

2014.08.09. - antikos Szólj hozzá!

antik-irogep_1407606161.jpg_600x523

Ma már természetesnek vesszük, hogy a számítógépet használjuk különböző szövegek bevitelére és kinyomtatására, de nem mindig volt ez így. Régen az írógépeket használták hasonló célokra, persze ezekkel még sokkal körülményesebb volt a szöveg papírra vetése.

Van eladó régi írógépe? Keressen fel!

Címkék: régi írógép

Régi lámpák sokasága

2014.06.22. - antikos Szólj hozzá!

antik-lampak_1403458783.jpg_500x496

Nagyon sokféle régi lámpa létezik, és a történetük évezredekre nyúlik vissza. Eleinte fáklyákkal, mécsesekkel, gyertyákkal világítottak, majd később újabb és újabb típusok jelentek meg. Vannak asztali, fali lámpák, illetve plafonra akasztható csillárok is. A működési elv is sokféle lehet, hiszen vannak amikhez például olaj, petróleum vagy karbit kellett, de sokban csak gyertya van. És akkor még meg sem említettük az újabb elektromos világító eszközöket.

Régi hangszerek

2014.02.03. - antikos Szólj hozzá!

regi-hangszerek_1391451223.jpg_500x375

Sokan szeretik az antik, régi hangszereket, de legfőképpen azok a zenekedvelők gyűjtik őket, akik egyébként is tudnak valamelyiken, vagy akárt többfélén is játszani. Vannak, akik csak egyféle típusú hangszert gyűjtenek, például fúvósokat vagy vonósokat, de olyanok is akadnak akik például csak hegedűket, tárogatókat, vagy trombitákat keresnek. Régen még minden hangszer kézzel készítettek, és ez adja a valódi értéket, de ezek között is a legtöbb nem túl értékes. Voltak azonban híres hangszerkészítők, akiknek a munkái akciókon szerepelnek, és komoly árakon kelnek el. Persze ezek nagyon ritkák, így ilyeneket nem nagyon lehet már találni.

Érdekes régi képeslapok

2014.01.28. - antikos Szólj hozzá!

old_postcard_1390906514.jpg_1610x1032

Sokan szeretik a régi képeslapokat, és vannak akik gyűjtik is őket. Vannak olyan darabok, amik művészeti témájúak, de vannak régi városképet ábrázolók is. Ezekből megtudhatjuk, hogy hogyan néztek ki városaink, utcáink a múlt században. Gyakoriak a nyaralóhelyet ábrázoló képeslapok is, amiket előszeretettel küldtek ismerőseiknek a távol lévő családtagok, rokonok, vagy ismerősök.

Címkék: képeslap városkép

Régi bélyegek

2014.01.24. - antikos Szólj hozzá!

old_stamps_1390563783.jpg_1024x768

Régen nagy divat volt a bélyeggyűjtés, és sok tagból álló bélyeggyűjtő klubbok is kialakultak. Nem voltak ritkák a sok tízezres darabszámú gyűjtemények sem. Voltak akik csak a magyarországi bélyegekkel foglalkoztak, de sokan gyűjtötték a más országokból származókat is. Mára már sajnos szinte teljesen elűnt ez a hobbi, ami feltehetően annak köszönhető, hogy elterjedtek a számítástechnikai eszközök, és az emberek találtak újabb szórakozási formákat.

Címkék: bélyeg

Régi pénzek

2014.01.20. - antikos Szólj hozzá!

regi-penzek_1390255997.jpg_1200x801

Keresünkm megvételre mindenféle régi fém- és papírpénzeket. Egyaránt veszünk megyar és külföldi pénzeket is. Érdekelnek minket a következők: régi dénár, krajcár, tallér, poltúra, garas, korona, fillér, pengő és forint. Elsősőrban a régi, vagy ritka pénteket keressük, ezeknél a hibás, sérült állapot sem kizáró ok. Ezen kívül foglalkozunk még régi érmékkel, emlékveretekkel, iratokkal, és mindenféle egyéb régiséggel.

Régi üvegek

2014.01.12. - antikos Szólj hozzá!

antiqueglassbottles_1389530639.gif_500x371

Már évezredek óta ismert az üvegkészítés technikája, így akár nagyon régi üvegtárgyak is előfordulhatnak. Persze ezek azért igen ritkák. A legtöbb helyen már gyárban készült öntött üvegeket látni, amik nem igazán értékesek. Kézzel készült, fúvott üvegeket már nagyon nehéz találni. Sokminden készült készült ilyen technikával: vannak régi légyfogók, gyógyszertári üvegek, szódásüvegek, boros, vagy pálinkásüvegek, mécsesek, tálak, kiöntők, poharak, búrák és még sok más.