Régiség felvásárlás, antik tárgy vétel

Antik tárgyak, régiségek felvásárlása készpénzért!

Régiség felvásárlás, antik tárgy vétel

Antik régiség felvásárlás kiemelt áron. Festmény, Herendi és más porcelán, bútor, használati tárgyak, üvegek régi pénzek és más régiségek felvásárlása.

Friss topikok

Hasznos oldalak

A régiségek típusai

2016.02.29. - antikos Szólj hozzá!

A régiségek sokfélék lehetnek, koruk szerint is, de főleg típusuk, funkciójuk szerint. Bármilyen típusú régiséggel foglalkozzon is az ember, jó, ha kezdetben csak egy, legfeljebb két kategóriában kezd el gyűjteni, mert hosszú évek szükségesek ahhoz, hogy szakértőjévé váljon egy-egy területnek.

regisegek.jpg

A kategorizálás történhet kor szerint, például emlékek gyűjtése az első világháborúból, vagy a másodikból, a 48-49-es szabadságharc korából vagy az 50-es évekből, de választhatjuk akár az Árpád-kort is érdeklődésünk középpontjául, bár akkor aligha lesz számottevő gyűjteményünk. Gyakoribb a tárgyak típusai szerinti felosztás, általában ez alapján tudunk eligazodni a webáruházak kínálatában is. A könyvek, a bélyegek és a pénzérmék gyűjtése nagy elhivatottságot és viszonylag jó anyagi hátteret igényel. Ezek a területek jellemzően nem is tartoznak a szűkebb értelemben vett régiséggyűjtés körébe, a régi könyvekkel antikváriumok foglalkoznak, az érméknek külön tudománya van, a numizmatika.

Az egyéb régiségek legnagyobb darabszámú csoportját egyértelműen a különféle edények alkotják. Lehetnek ezek agyagból, kerámiából, üvegből, fémből, fából vagy porcelánból, lehetnek köznapi, vagy ünnepi használatúk, díszesek vagy egyszerűek, mivel nagy számban kísérték végig az emberiség történelmét, ezért nagy számban is maradtak fönn és képezik a gyűjtők érdeklődésének tárgyát a görög amforáktól a kínai porcelánvázákon át a nép motívumokkal díszített, faragott vagy festett fatálig. Az ilyen tárgyak adják a régiségek piacának nagyobbik felét, többet, mint az összes többi tárgy együttvéve. Az antik tárgyak másik nagy csoportját jelentik a különféle festmények és dísztárgyak, azaz művészeti alkotások. Ezek, mivel nem használati tárgyak, hanem csupán díszítésre szolgáltak, általában nem is amortizálódtak, koptak el, semmisültek meg a használatban, hanem gondos őrizetben vészelték át az évtizedeket, évszázadokat. És mivel eleve díszítési célból, esztétikai szempontok alapján készületek, így ma is megörvendeztetik a szemet és népszerűek a régiséggyűjtők körében. Speciális csoportját képezik a régiségeknek a különféle berendezési tárgyak, elsősorban a régi bútorok, de ide sorolhatóak a régi kályhák, lámpák, csillárok, tükrök, illetve lakástextíliák is. Ezek felkutatása, szállítása és megőrzése jóval nehezebb feladat, mint az apróbb tárgyaké, sokszor restaurálásra is szorulnak, de meghálálják a törődést, mert használhatóságukon túl nagyon exkluzív és hatásos díszei is lehetnek akár egy lakásnak, akár egy irodának. Külön területet alkot a különféle gépek, szerkezetek, műszaki cikkek világa. Régi rádiók, gramofonok, hangszerek, vasalók, háztartási gépek, órák és írógépek tartoznak ide. Végül a régi fegyverek, játékok és szerszámok csoportjait érdemes még megemlíteni. Ezek, különösen a fegyverek gyűjtése szintén nagy elhivatottságot igényel.

További információkat itt találsz a témában.

A bejegyzés trackback címe:

https://regisegfelvasarlas.blog.hu/api/trackback/id/tr398430936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása